Дивіться, кого ж захищають так звані опозиціонери. Не кажіть, що не бачили

Знаю, що цей ресурс відвідують в тому числі гарячі прихильники опозиції. Тож хотілося б донести позицію. Кількість фарисейських заяв щодо питання повернення землі біля Калинівського вражає. З боку Фронту змін зокрема. І це демократична громадськість? І це опозиція? І це борці за народні інтереси? На сесії було видно, чиї інтереси вони захищають з особливим ентузіазмом.

Всі пам'ятають історію із бажанням окремих осіб приватизувати Калинівський ринок – їм тоді не вдалося досягти своєї мети. Тому в 2004 році виникла нова ідея – створити поруч приватний ринок «Добробут» за розмірами навіть більшими, ніж саме комунальне підприємство, а Калинівський ринок, очевидно, за їхнім задумом мав «вмерти» сам по собі. Саме тоді приватній структурі «Інвест-Альянс» без конкурсів та аукціонів, практично задарма передано в оренду майже 7 га найдорожчої міської землі, яка згодом без конкурсу та аукціонів збільшилася до 27 га і стала приватною власністю.

У жовтні 2012 року набуло чинності рішення Господарського суду Чернівецької області, яким повернуто Чернівецькій міській раді земельну ділянку площею 7,4 га на вулиці Калинівська, 13в.

Але чомусь досі ця земельна ділянка приносить користь не територіальній громаді міста, а невідомо кому. Хоча минуло сім місяців з дня рішення суду. За скромними підрахунками на рік тільки з однієї автомобільної стоянки за цей час приватними структурами отримано 6 млн. гривень доходів, які могли бути використані для потреб міста – на ремонт доріг, будинків, садочків, шкіл.

Чомусь це не хвилює так звану опозицію. Навпаки, вона чинить шалений опір. Це так вони дбають про інтереси міської громади? Навіть і не приховують все це.

Шість мільйонів гривень на рік – це мінімальний зиск, який може отримати комунальне підприємство «Калинівський ринок» від передачі цієї земельної ділянки. Мінімальний. А купили цю золоту землю у міста, нагадаю, за п’ять з половиною. Купили люди, які нині вдають із себе видатних демократів, опозиціонерів і т.д. Я хотів би спитати у громадськості – вас це влаштовує? Тоді питань до «опозиційної громадськості» у мене більше нема.

93 коментарі

Святослав Вишинський
Проясніть ситуацію: якщо є рішення суду, то в чому заминка? Подано апеляцію?
Сергій Лазарєв
касаційна скарга розглядається в Вищому господарському суді України, тому депутати не проголосували, на відміну від каналізаційних діячів вони розбираються в судовому судочинстві)))
Святослав Вишинський
Особисто для мене показово, що і влада, і опозиція з такою відчайдушністю вирішують питання великої власності. В першу чергу депутати від опозиції, котрі, за багатьма відомостями, в цій ситуації захищають власний майновий інтерес. До речі, хто є офіційним і справжнім власником ринку «Добробут» (будемо розділяти ці поняття)?
Сергій Лазарєв
Я думаю, що власником вже давно є комерційний банк з і ноземними інвестиціями… Проте, хто б не був, проблема в тому, що в Україні руйнується інститут приватної власності. Як на нас тепер будуть дивитись? Країну де продають землю, через девять років її забирають при цьому гроші не повертають.???
Святослав Вишинський
Якщо власником є комерційний банк, тоді варто прослідкувати з якими фінансовими групами він афілійований. Однак маю великий сумнів, що яка-небудь іноземна структура дозволить незаконно позбавити себе такої площі. Втім, за Вашою логікою, представники партії «Фронт змін», яких раніше пов'язували з «Добробутом», тепер без жодного особистого інтересу ламають списи з українською владою, відстоюючи відчуження чернівецьких земель невідомим закордонним комерційним структурам.
Олексій Пономаренко
Я думаю...))) Тіпа Сергійко не знає хто власник і куди тече бабло))) Не смішіть)))
коментар було видалено
Олексій Пономаренко
Ви добре знаєте скільки та земля коштувала і коштує, і за скільки її Федорук злив своїм…
Святослав, грохни пліз задвоєний комент ;)
Захар Подкидишев
Сергію, не вводьте людей в оману: 2009 року фірма "Інвест-Альянс", яка господарює на ринку «Добробут», і яку кришують ваші боси з ФЗ, взяла кредит на суму більше 100 мільйонів гривень у «Сведбанку».
Однією із застав під кредит вони зробили 7 гектарів землі, яку, їм за символічну суму фактично подарував Федорук. "Інвест-Альнс" кредит не повернув. І банк звернувся до суду.
Висновок: відхряпали землю, пропили кредит, і тепер качають права — чесна опозиція рулить…

Сергій Лазарєв
В школі яка оцінка по математиці була? Рахуєм: з 2004 року в підприємство вкладались кошти, вилізіть з інтернету возьміть Пономаренка під ручку і підіть подивіться, порахуйте скільки вкладено в нерухоме майно на 7 гектарах землі, скільки туди завезено будівельного матеріалу побудовано, тощо. Щодо подарував Федорук, це ваша хвора фантазія. Виділила ЧМР та проголосували депутати, які сьогодні зробили правильне рішення і як іх сьогодні тільки не ламали по туалетам ваші голубенькі братки???))))
Олексій Пономаренко
А скільки з підприємців бабла здоїли? Їм належать їхні магазини? У них є документи на руках? Ти ж все розповідай, а не тільки свої фантазії і штабні месіджи)
Захар Подкидишев
В принципе, не обязан вам отвечать господин Лазарев, но у меня по всем математическим дисциплинам были пятёрки (старая система). А вот логику в универе вы сдавали явно с американскими президентами в зачётке.
А теперь ответьте на три банальных вопроса:
Какое предприятие с 2004 года и во что вкладывало деньги?
Если у этого предприятия были деньги, зачем оно взяло стомиллионный кредит?
Почему вы пишите, что землю выделила ЧМР, а ваш босс Каспрук говорит, что эту землю купили.
Кто врёт?
Святослав Вишинський
Чому підіймається питання лишень початкових 7 га землі, якими «покрили» освоєння додаткових 20 га? Площі не співмірні.
Олексій Пономаренко
Ви добре знаєте за що голосували депутати. Вкурсі це вам не та зграйка якій ви по вухам їздите своїми примтівними завченими темниками.
Микола Костинян
О, завели собі блог, цікаво;
Якщо пишете в блог особисто — ріспект
Сергій Лазарєв
Нарешті маски з обличчь зняті! Все стає на свої місця! ГО «Рідно-рейдерське МСТО» працює на команду Папієв-Продан-Михайлішин!!! І це є очевидним…
Святослав Вишинський
Продовжуючи логіку попереднього коментаря: партія «Фронт змін» працює на закордонних інвесторів, захищаючи передачу величезних чернівецьких площ сумнівним структурам? У мережі «ВКурсі» звикли до аргументованих дискусій, а не голослівних звинувачень у стилі чернівецьких "інформаційних агенцій".
Сергій Лазарєв
Шановний адміністратор Вишинський! Читайте уважніше мій коментар! Там чітко написано — Я ДУМАЮ!!! (це щодо власників) хоча, що Вам заважає зробити запит до держреєстру? Щодо вашої логіки, категорично не погоджуюсь! Я не вважаю міжнародний банк сумнівною структурою, так само як і ваші штампи щодо партії «Фронт Змін» в частині лобіювання чиїхось інтересів. Депутати як Фронту так і інших партій, сьогодні не дали хід рейдерському захопленню підприємства, яке є сумлінним платником податків та наповнювачем державного бюджету! Тому раджу свою аргументовану дискусію продовжити з депутатом Білогоркою, та задати йому ці питання! Щиро…
Олексій Пономаренко
Лазарєв, ти можешь щось від себе написати, а не те що тобі твої партійні боси задвинули? Фронтовики сьогодні захищали шкурні інтереси, нічого більшого… Рейдерське захоплення))) В інтернеті такі фрази страшні прочитав? А скільки сумлінне підприємство переахувало коштів до місцевого бюджету? Чому фактичний ринок завдяки вашому покровителю тепер вже з верховної ради не має статус ринка?
Сергій Лазарєв
Рейдерське захоплення чистої води! Понамаренко не будь клоуном, як завжди, погугли-подивись по Україні куди ділись — АРГО, мережа ресторанів «коз-карта», компаніїї «аеросвіт», стальканат та десятки приватних підприємст? О доречі запитання, тобі не гидко як колишньому менту захищати бандюків?
Олексій Пономаренко
Є рішення суду, так що про клоуна помовчав би… Щодо захисту бандюків теж відповім: я не захищаю Фронт Змін, а значить бандюки цієї політичної сили поки що спокійно собі піаряться і збирають гроші з стоянки, яка їм не належить. Я захищаю в даному випадку інтереси звичайних городян, і навіть ти це розумієш, тому що Добробут місту нічого не дав і не дасть. Але тобі треба відпрацьовувати твою стандартну накатану фронтозмінівську програму: рейдерство, бандюки, бідна нещасна попозиція…
Сергій Лазарєв
Відколи це звичайними громадянами стали Папієв-Міхайлішин)))
коментар було видалено
Сергій Лазарєв
Канєчно Калинка влила гроші в бюджет, і все викачали зліє рігіанали с Данєцка))) І ні одна гривня не попала в до розбитих чернівецьких доріг, а да точно попали з виборчою кампанією… Що до персональних образ бачу адмін не виконує своїх обов'язків. Заангажований тут адмін напевно))
Олексій Пономаренко
Ну опозиція у нас багато чого зробила, зокрема й сьогодні, коли позбавили грошей чернівчан лобіюючи власні бізнес-інтереси. Що взагалі окрім розмов може зробити Фронт змін?
Святослав Вишинський
Коментар видалено за порушення Правил мережі «ВКурсі». Відцензурований текст:

«Покажи мені де гроші з Калинки пішли Папієву чи Михайлішину особисто? Для таких пустобріхів як ти і їх язиків є більш цікаве зайняття, але ти бачу цим і займаєшься))) Дивись бо вже скоро <...> ))

Олексій Пономаренко
30 травня 2013, 21:06»

P.S. Переходячи на персональні образи, дискутанти «каналізують» тему розмови, яка направду дуже серйозна. Повторюючи образи, опонент отримує змогу уникнути відповідей на грунтовні запитання, зводячи бесіду до абсурду.
Сергій Лазарєв
так це не видалення коментаря, це технологічний хід його підкреслення, бачу мої думки щодо заангажованості цього ресурсу виправдалися… сумно
Святослав Вишинський
«ВКурсі» є колективним майданчиком з чітко прописаними принципами спілкування. Якщо б Ви слідкували за всіма дискусіями у блоговій мережі, то знали би, що в усіх суперечливих ситуаціях модератори не видаляють коментарі повністю, а тільки ту частину, яка порушує Правила блогосфери. Якщо адміністрація не видаляє дописи, котрі не співпадають з чиїмись поглядами — це не підстава говорити про ангажованість. Швидше, навпаки.
Олексій Пономаренко
Поліруй, поліруй поки не побачиш власного відображення)))
коментар було видалено
Святослав Вишинський
Коментар видалено за порушення Правил мережі «ВКурсі». Відцензурований зміст:

«Тепер ясно чого такого <...> як ти з міліції поперли)))
Сергій Лазарєв
30 травня 2013, 21:48»

P.S. Декілька хвилин тому Ви обурювались нетактовними заувагами Вашого опонента — однак поводитесь так само.
Олексій Пономаренко
Сірьожка, ти повторюєшься, ти вже це писав раніше, хоча логічного зв«язку у ваших словах я не бачу. До речі, з міліції пішов за власним бажанням, це так, щоб в черговий раз підкреслити вашу порожню тріпанину)
Олексій Пономаренко
Сірьоженька, да і куда нам, до вас, інтєлєгєнціїї фронтозмінівської, яка так і свтиться у ваших коментарях)))
Святослав Вишинський
Повернення до державної або муніципальної власності — тобто колективної власності громади міста — Ви називаєте «рейдерством»? При тому, що приватизація землі, судячи з усього, відбулась із порушеннями і завдала збитки міському бюджету? Виходить, «рейдером» є сама громада? Логічний ланцюг доволі оригінальний.
Олексій Пономаренко
Нарешті маски зняті і ми бачимо за що голосує опозиція, за свої бізнес інтереси, а як ще чернівчани? Як же бюджет?
Сергій Лазарєв
Пономаренко напиши щось на папірчику Білогорці, чи він сам не заходить і інтернет?)))
Олексій Пономаренко
Я не знаю, я навіть не знайомий з ним)))
Сергій Лазарєв
Не вірю! Він на сесії сьогодні говорив твоїми піврічною давниною коментарями на БукІнфо)))
Олексій Пономаренко
Ггг, та що ж тобі так не везе сьогодні… І на Букінфо я не коменчу, і вже певний час навіть не читаю їх))))))
Сергій Лазарєв
Страшно заходити на БукІнфо))) Почути думку народа який вже готовий лінчувати поращувачів життя!
Олексій Пономаренко
Якого народу? Фронтоюлеботів? Я навіть по іменам усіх дописувачів знаю))) Чи ви досі настільки наївний, що вірите, що на Букінфо пише каменти простий люд?)))
Сергій Лазарєв
Знову прес-служба Калинки попалась на брехні))) Казав пів року не заходив на БукІнфо, а всі імена занєш))
Олексій Пономаренко
Все що лишається подібним тобі перекручувати слова і вихвалятись своїм скудним розумом в каментах на Букінфо.
Звичайно з такими я зазвичай не веду дискусію, але ось цікаво:
1. Де я сказав що я пів року не заходжу на Букінфо?))) Так, що про уому кому, а тобі про брехню говорити мало б бути соромно. Я сказав, що певний час не читаю каменти і взагалі там не коменчу, про пів року сгенерувала твоя хвороблива уява.
2. Всі імена дописувачів на Букінфо стабільні, ти ж нікуди не дівся, навіть за пів року)))
Хоча кому я пояснюю))) Зараз якусь нову хєрню придумаєш і перекрутиш)))
Сергій Лазарєв
Агов хлопці!!! А де ж поборник справедливості Білогорко??? Знає що це й ресурс відвідують палкі прихильники опозиції і сховався? Хлопці так може його тут не було??? Ау!!! Хлопці чи може ви дівчата? ))) А был ли мальчик)))
Maryan Girba
Два цікавих коментаря, на які Сергій Лазарев не відповів
Від Святослава Вишинського:
Повернення до державної або муніципальної власності — тобто колективної власності громади міста — Ви називаєте «рейдерством»? При тому, що приватизація землі, судячи з усього, відбулась із порушеннями і завдала збитки міському бюджету? Виходить, «рейдером» є сама громада? Логічний ланцюг доволі оригінальний.
Від Захара Подкидишева:
Сергію, не вводьте людей в оману: 2009 року фірма "Інвест-Альянс", яка господарює на ринку «Добробут», і яку кришують ваші боси з ФЗ, взяла кредит на суму більше 100 мільйонів гривень у «Сведбанку».
Однією із застав під кредит вони зробили 7 гектарів землі, яку, їм за символічну суму фактично подарував Федорук. "Інвест-Альнс" кредит не повернув. І банк звернувся до суду.
Сергій Лазарєв
Погано що у заангажованих оппонентів адміна ВКУРСІВ і керівника прес-служби Калинки немає послідовності у запитаннях, всі запитання банально ігноруються, прес-служба Калинки переходить на особистості, на образи, адмін замість видалення цих коментарів та попередження бану порушника правил навпаки підкреслює та дублює коментарі з образами! Не зрозуміле середовище цього ресурсу, статтю подивились станом на 21.45 — 330 чоловік а думку залишили тільки — четверо??? Клон Білогорка не з'явився, тому втрачаю інтерес до дискусії!
Святослав Вишинський
Як і деякі інші дописувачі, Ви ігноруєте принципи етичного спілкування, адже перехід на особистості розпочали саме Ви в коментарі о 19:24 — і цим нічим не відрізняєтесь від депутатів політичної сили, позицію якої захищаєте. Адже абсолютно показовим було те, на сьогоднішній сесії міської ради представники опозиції не давали навіть змоги виступити колегам:



Про які «европейські стандарти» після цього може йти мова? Зараз Ви так само «зливаєте» дискусію, вдаючись до особистих образ — і навіть не усвідомлюєте, що в очах аудиторії блогосфери дискредитуєте не тільки себе, але й політичну силу, за яку розписуєтесь у коментарях. На ряд поставлених запитань не відповіли саме Ви — один із блогерів вище спеціально повторив їх для Вас. Нагадує поведінку Олексія Каспрука, який декілька місяців тому, попри запрошення автора, відмовився обговорювати в мережі «ВКурсі» критичну статтю Сергія Янушевського «Неспроможність опозиції на дії», обумовлюючи це тим, він не контролює майданчик. Однак жоден політичний діяч, будь то Андрій Білогорка, Віктор Довганич, Михайло Павлюк, Назар Горук, Микола Малярчук, Кость Бондаренко, Олег Тягнибок та ін. — її не «контролюють», як не можуть «контролювати» справжню, а не симульовану ЗМІ громадську думку. Оскільки середовище ресурсу — звичайні чернівчани, а не професійні штабні коментатори, котрі під багатьма нікнеймами одночасно симулюють видимість обговорень на новинарних сайтах міста.

P.S. Наведена Вами цифра читачів враховує в т.ч. показники «Google Analytics» і відображає тільки унікальних відвідувачів.
Олексій Пономаренко
Лазарєв, в блозі я пишу за себе, а не як ти, тому що керівництво наказало, тож і мої коментарі до прес-служби Калинки ніякого відношення не мають. І якщо я тобі правду в очі тут скажу, то це буде від мене, а якщо виставлю на сайті Калинки, то від прес-служби. Шкода, що такі дорослі, і на перший погляд розумні, люди цього не розуміють. І покажи запитання твоє яке проігнорував? Я сподіваюсь ти не будешь свою маячню в стилі «розмови бабок на лавочках» відносити до серйозних запитань?)))
До речі мені здається в тебе б гарна дискусія з Козловою вийшла б, ви б добу могли говорити, що вона ніачьом, що ти)))
Михайло Шморгун
Подібну агресію і безпорадність, яку демонструє у своїх коментарях нєкто Лазарєв, я мав змогу спостерігати сьогодні коли мої сусіди професійно кололи свиню…
Сергій Янушевський
Пан Білогорка дебютував! Як на мене досить вдало, зібравши більше 40 коментів та 400 перглядів. На жаль більшість з еоментів не по темі і переходять на персоналії. Як в тій приказці: «Пани чубляться, а в холопів чуби тріщать».
А після перегляду коментів пана Лазарєва складається враження, що він відпрацьовує гроші, причому не опозиційні…
Святослав Вишинський
Чернівецькій опозиції скоро доведеться рахуватись з професійністю опонентів — схоже, час політичних «клоунів» з обидвох сторін проходить і зміниться новими, змістовними проектами у привабливих «обгортках». Наскільки вони технологічні — окреме питання, але тут важливіша зміна стилю.
Сергій Лазарєв
Враження хибне, шановний пан Янушевський раджу бути поміркованим в свої висловах! Я достатньо заможна людина та маю не поганий дохід з ведення бізнесу. Був про вас кращої думки, але бачу, що шоарова кава в кафешці на Центральній мае негативний вплив…
Святослав Вишинський
Закликаючи когось до поміркованості, Ви практично в кожному коментарі переходите на особисті образи — і цим додатково «підмочуєте» репутацію політичної сили, за яку вболіваєте. Навряд чи більшість читачів і дописувачів мережі «ВКурсі» можна назвати симпатиками влади — скоріше, навпаки. Але таке позиціонування ВО «Батьківщина» і «Фронту змін» тільки підтверджує для них необхідність пошуку політичної альтернативи. Від хамства опозиції чернівчани втомились не менше, ніж від Партії регіонів.
Олексій Пономаренко
Ну про рівень на якому веде дискусії Лазарєв вже всі давно знають. Плінтус значно вище знаїодиться) Заявити, що всі окрім нього бандюки і продажні, а далі по ситуації)))
Сергій Лазарєв
Нагадування про шарову каву у Хавича, це по Вашому образи? Я думаю навпаки, це критика, а критику потрібно розвивати!)
Святослав Вишинський
Про яку «шарову каву» йдеться і яке відношення Олег Хавич має до суті дискусії і проблем ринку «Добробут»?
Сергій Лазарєв
Він же ваш ідеолог)))
Сергій Янушевський
Хіба я щось говорив про Вашу роботу, чи маю щось до того як Ви заробляєте собі на життя? До чого це тут? І яке відношення я маю до якоїсь «кафешки»?.. А своїм висловом про гроші я хотів сказати, що такою реакцією на коментарі Ви тільки робите гірше опозиції (навіщо я це розшифровую, Ви ж і так зрозуміли...).
Олег Тудан
Вот это срыв покровов.
Михайло Шморгун
Весь сир-бор через те, що Білогорка правий. Хороший він чи поганий, але його логіка побудована на інтересах Чернівців.
Логіка опонентів — «а він типу ще гірший» не витримує критики бо жодним аргументом не підкіплена…
Ну і наостанок — дуже важливо, щоб люди писали від свого імені, «штоб дурь єйная била відна каждому „
Сергій Лазарєв
Звідкиля така твердолобість? «Рідне місто» профінансоване кланом Папієва-Михайлішена грошима з фонду Лінегевича, Білогорка буде казати все, що їму скажуть кукловоди! Які інтереси чернівчан? Не смішіть?
Михайло Шморгун
7+20 гектарів Чернівецької землі — от такі малєнькі інтересики…
Сергій Лазарєв
погоджуюсь, клан Папієва-Міхайлішена не може спокійно спати, знаючи що в області не зруйнований інститут приватної власності, а вони не мають мільйонних статків в офшорах)))
Святослав Вишинський
Дуже оригінальна зміна акцентів: привласнення муніципального і державного майна з легкістю перекваліфіковується в площину «цінності інститутів приватної власності». Виходить, «народна» опозиція стає на захист великого бізнесу — поступаючись інтересами громади? Тоді як риторику «приватної власності» з не меншим успіхом можуть експлуатувати і Дмитро Фірташ, і всі ті олігархи, з якими «народна» опозиція веде віртуальну боротьбу.
Василий Забродский
Цікаво. Ото готую наступну програму про «Добробут» Яйценюківський і думку гадаю: " А чи не проплатили бува Яйценюк і гопкомпанія Білогорці, щоб стріли перевів на Бурбаків?". Так дивно з боку виглядає. Якщо не помиляюсь це той Сергій Лазарєв який у ФЕДОРУКА шестерить? Ще під час виборів бігав з його листами. Тепер ліг хиленькими грудьми на амбразуру (дірку) фронтзмінівську?
Висловдю і власну точку зору: Рішення загалом правильне: Забрати у злодіїв землю і передати її до комунального підприємства. КРАПКА. Але виконати його потрібно у законний спосіб. Це раніше потрібно було всього рішення сесії і земля зараховувалась у запаси міста. А тепер законодавство змінили — з«явилась інша процедура. Депутати не проголосувавши ЮРИДИЧНО не правильне рішення поступили мудро — не дали в руки злодюг і грабіжників бюджету додаткового аргументу для подальших судових справ. А за місяць недоліки усунутьі ПРОГОЛОСУЮТЬ, скільки б фронтзмінівські злодюги не кричали: „тримай злодія“.
Святослав Вишинський
Враховуючи останні заяви Максима Бурбака про те, що влада готує масштабні фальсифікації і не дасть опозиції перемогти на місцевих виборах — у багатьох з'явилась підозра, що обидві сторони могли просто чимось обмінятись. А по суті — зберегти status quo. Адже все-таки дивно, що провладна більшість у міській раді цього разу не набрала необхідної кількості голосів — по такому «коштовному» і принциповому для багатьох питанню.
Сергій Лазарєв
Забродський сховай свій пістолет))) Тебе вже ніхто в серьоз не спримає))) Твій самольот упав на виборах Міхалішина)))
Михайло Шморгун
Тобто, переводячи на людську мову з політичної — провалили голосування, щоб убезпечитися від юридичних ньюансів за які зачепляться ( і мають намір відтермінувати в судах настільки довго, аж до свого «умовного» повернення у владу ) юристи з ФЗ?
Ну тоді взагалі — «блєск», зрозуміло чому стільки галасу навколо теми, хочуть зробити її політичною… Але не цей раз шановні фзшники…
А тепер звертаюсь до прихильників опозиції в чернівцях — ви ще їм вірите, цим глитаям? Чим вони кращі за ПР? Вони заслуговують, щоб їх «знесли» разом з регіоналами…
коментар було видалено
Сергій Лазарєв
Цікаво чи забанить адмін Забродського за матюки? Засікаю час!)
Святослав Вишинський
Василь Іванович, у мережі «ВКурсі» Правила не допускають нецензурної лексики та грубих особистих образ, тому як модератор сайту змушений видалити фрагменти, які порушують принципи спілкування в чернівецькій блогосфері. Нижче відцензурований текст коментаря:

«Синок, ТИкати будеш своїм голубим господарям. Бачу пора культури навчити? Ти мені в очі скажи, при зустрічі. Чи тільки на сайтах сміливий. Всі ви <...> псевдоопозиційні сміливі в коментарях? Видно правда заділа добре, <...>?

Василий Забродский
31 травня 2013, 15:54»
Сергій Лазарєв
Хлопці захистники клану Папієва-Михайлішина! Ви тут намагаєтесь дистанціюватись від Партії ригіАналів? Так само як намагається клан П-М зробити, вийти сухими з води, політична партія «Рідне місто» тому притулок і колиска))) Але, ой як заважає вам об'єднана опозиція «Батьківщина» за яку проголосувало більше 70 % менканців області, ой як заважає втілювати плани пудрити мозок буковинцям своєю третьою силою та неминучим пакращенням в місті відремонтованими дорогами ))) Мене тішить, що я зібрав тут всю ферму індиків прихильників клану П-М, правда ще один «писатель» ще не підтягнувся видно там куди він подався немає інтернету))) Передавайте кукловодам палке вітання та нагадайте, що місто в темряві і вони сліпі мов котята!
Олексій Пономаренко
Відповідати таким хворим як ти важко, тільки лікарі на Мусоргського тобі дадуть відповідь на твої питання) Передай привіт Бурбакокаспрукам, і скажи що вони тобі переплачують, таким як ти і чукулядки достатньо) Інтелект на рівні дитини, вони працюють за солодке…
Якшо чесно, то мені тебе навіть шкода…
Святослав Вишинський
Гадаю, Сергій Лазарєв наочно продемонстрував усім читачам і дописувачам мережі свій культурний рівень та інтелектуальну ерудицію. Є категорія людей, на яких не варто витрачати час. Дискусія з ними, очевидно, беззмістовна.
коментар було видалено
Святослав Вишинський
Коментар видалено за порушення Правил мережі «ВКурсі». Відцензурований текст:

«Синок лікуйся. В тебе манія величі. «Зібрав»? Хіба <...> збирати можеш за своїми господарями-злодюгами. Скоро Юлію Володимирівну на свободу випустять подивимось як всруться Яйценючата.

Василий Забродский
31 травня 2013, 16:11»
Сергій Лазарєв
Пане адміне! Станом на 20:17 матюки Забродського не видалені. Висновок один майданчик заангажований! Сумно…
Олексій Пономаренко
Не всі, як ти цілодобово просиджують штани в інеті, люди працюють… Але звідки опозиціонерам знати значення слова «працюють».
Сергій Лазарєв
Білогорки досі немає! Дискусія відбулась між усіма придворними писаками, а віновнік свята Білогорка так і не відповів? Тому на думку спадає висновок: його блог фейкови (несправжній) та це робота когось з придворних писак клану П-М, цікаві теги по пошуку статті — Чернівці, Калинівський ринок, Добробут, земля, опозиція, вул. Калинівська, Фронт змін (власне те саме чого прагне клан)
+17 30 травня 2013, 17:11 Андрій Білогорка 1137 Оцінили: Святослав Вишинський, Михайло Шморгун, Сергій Лазарєв, Захар Подкидишев, Олексій Пономаренко, Сергій Янушевський Поширити: ВконтактеFacebookGoogle +TwitterLinkedInDiggStumble Поширили: Захар Подкидишев, Олексій Пономаренко (от тут і відповідь сховалась, ці двоє хто поширив і є авторами фейкового блогу депутата Білогорки)…
Олексій Пономаренко
ггггггг))))))))) Ну що тут можна сказати оркім як повторити геніальний камент Шморгуна:
«Подібну агресію і безпорадність, яку демонструє у своїх коментарях нєкто Лазарєв, я мав змогу спостерігати сьогодні коли мої сусіди професійно кололи свиню…»
Додати тут нічого)))
Сергій Лазарєв
Якщо немає заперечення, значить, таки да!)) Прес-секретар МТК «Калинівський ринок» створив фейковий (несправжній) блог депутата Білогорки для «вєщанія» позиції Громадської Ініціативи «Рідно-рейдерського міста» )))
коментар було видалено
Святослав Вишинський
Коментар видалено за порушення Правил мережі «ВКурсі». Нижче відцензурований текст:

«Одне скажу: іди лікуйся, бо у твоєму мозку стали відбуватись якісь незрозумілі речі. Сірьожка, зрозумій, вкурсі то не твоє, тут спілкуються адекватні люди, під своїми ніками. Твій же рівень кидати опозиціне <...> на вентилятор в каментах на Букінфо. Я завжди відповідав за себе і можу відповісти за кожне своє слово. А ось ти наврядчи… скоріш штани намочиш) Я сумніваюсь, що ти здатен в обличчя щось подібне сказати мені, Білогорці, Забродському чи ще будь кому… така опозиція нинчє. Її місце в інтернеті, максимум на що здатні дитячий тролінг з дебільними припущеннями і питаннями. Так що поліруй своїм язичком своїх господарів, як кишеньковий песик)
Олексій Пономаренко
1 червня 2013, 00:38»
Святослав Вишинський
На місці автора блогу на питання, озвучені у Вашому тоні, я би й не відповідав. Своїм рівнем ведення розмови Ви свідомо дискредитуєте об'єднану опозицію в цілому і ВО «Батьківщина» зокрема. Я здивований кількістю необгрунтованого негативу, з різних сторін вилитого сьогодні в коментарях до даного допису — що, однак, свідчить про актуальність озвученої Андрієм Білогоркою теми. Деструктивний стиль дискусій, притаманний деяким чернівецьким сайтам, у мережі «ВКурсі» буде й надалі присікатись. У якості попередження Сергій Лазарєв та Олексій Пономаренко за численні порушення Правил отримують -10 позицій в особистому рейтингу. Нагадую, що в разі переходу рейтингу за певну відмітку блогери втрачають змогу виводити дописи на Головну сторінку ресурсу — якщо ж порушення будуть продовжуватись, адміністрація мережі «ВКурсі» поверне практику обмеження можливості коментування авторам, чий рейтинг опускатиметься нижче певної відмітки. Якщо ви ведете між собою боротьбу — ведіть її так, щоби перемоги виглядала заслужено.
Сергій Лазарєв
Шановний адміне моя поведінка обгрунтована тим, що я вже більше 5 років веду запеклу боротьбу з Партією Рецидівистів, і вже вивчив назубок, що ПР ніколи не робить брудні справи своїми руками, всі лиходіяння робляться тушками, громадськими організаціями, такими як наприклад «Рідне місто» і коли оточення бологостистеми керується двома-трьома маніпуляторами і винними роблять опозицію, мене це бісить!!! Я думаю розумні люди мене зрозуміють, хто тут вовки в овечих шкурах? Ніколи не був активним дописувачем даного ресурсу, маю мало часу на спілкування! Ваша оцінка моєї «правди в очі» оцінена в -10?) Гірше якби була проігнорована, як на інших ресурсах, на яких адміни знають мене особисто, і розуміють мою ненавість до бандюків з ПР і їх поплічників!!!
Святослав Вишинський
Ви можете вільно критикувати Партію регіонів і кого завгодно, але в мережі «ВКурсі» при цьому слід дотримуватись певних норм спілкування — Правила проекту обов'язкові для всіх і незмінні всі 3,5 роки існування чернівецької блогосфери. Те саме стосується Ваших опонентів, які вправі критикувати опозицію — але будь-яка критика має бути конструктивна, інакше дискусія перетворюється на балаган і марну трату часу. Поважайте читачів.
Сергій Лазарєв
За повагу до читачів, домовились! Щодо вашої критики в мою адресу, я Вас попереджаю, якщо хоч одним мізинцем по клаві, будете підтримувати бандитську владу в особі клану П-М, зазнаєте нещівної критики ресурсу в-курсі від мене особисто та від моїх однодумців ці всього світу, без образ!
Святослав Вишинський
Шанований Сергій Лазарєв, як громадянин формально демократичної держави я можу підтримувати кого завгодно — починаючи з Наталії Вітренко. Але це не впливає і не повинно впливати на дотримання Правил мережі — будь ласка, не плутайте особисту позицію і позицію модератора, котрі не завжди співпадають. Особиста думка висловлюється при допомозі тих же інструментів, що їх мають і інші блогери — дописи, оцінки і коментарі. Думка модератора, регламентована виключно Правилами проекту, висловлюється через адмін-панель — і це завжди і неуникно публічні дії. Якщо Ви бажаєте більшої відкритості і гарантій дотримання свободи слова — Ви, як і всі інші дописувачі, маєте змогу запросити до мережі «ВКурсі» своїх однодумців через e-mail або соціальні мережі «Facebook» і «ВКонтакте». Лідери чернівецької опозиції не виключення.

До речі, у 2011 р., після зняття Миколи Федорука з посади міського голови, адміністрація «ВКурсі» пропонувала його прес-службі провести онлайн-конференцію в чернівецькій блогосфері. На жаль, вона так і не відбулась — але запрошення в силі. Аналогічна пропозиція пізніше адресувалась Віталію Михайлішину — запрошення також у силі. Натомість, у 2012 р. відбулась онлайн-конференція з лідером ВО «Свобода» Олегом Тягнибоком, а у 2010 р. — із заступником голови партії «Сильна Україна» Костем Бондаренком, кожному з яких читачі блогів мали змогу неупереджено і без редакційного відбору поставити свої запитання. Веду до того, що інструменти «ВКурсі» доступні всім — але не всі обирають користуватись ними правильно. І навряд чи від цього виграють, адже тоді ними користуються опоненти.
Олексій Пономаренко
)))) Сергійко жжот напалмом))) Я ридаю від сміху))) Він попереджує))) Хоча б мізинцем… Святослав будтье обережні, бо бумеранг помсти ще не повернувся, хоча давно вилетів ;) Тільки попробуй щось написати проти фронту змін, і всьо, нищівна критика усього світу проллється на вашу голову)))))))
Андрій Білогорка
Дуже вдячний за таку гарячу дискусію. Фізично не міг відгукнутися раніше. Думаю, що і пан Лазарєв не спростовував, що 1400 доларів за сотку землі впритул до Калинівського ринку, фактично на самому ринку — це фантастична ціна.(мільйон доларів на сім гектарів) Зареєструвати юр.особу покупця за три дні до купівлі такого об'єкту -= також фантастика. Є факти. Їх багато. І справді, замість того, щоб переходити на особистості, краще чесно дати оцінку таким фактам. 1400 доларів за сотку землі, там де один контейнер коштував кілька десятків тисяч доларів. Про що тут говорити?
Сергій Лазарєв
Невже! Сам Білогорка?) Шановний депутате, Вас переймає ціна 1400 доларів за сотку? Ви ж були на сесії, чому не запитали депутатів ЧМР проце? Вони там зараз з минулого скликання в великому складі!!! Вони приймали таке рішення разом з міськвиконкомом! До чого тут ринок «Добробут». Далі… я кі факти я маю спростовувати, факти що земля була офіційно куплена належним чином, при цьому більше 7 років жодної скарги ні він МТК «Калинівський ринок» ні від підприємців, ні від наглядових та контролюючих органів… доти поки не прийшла синяча кримінальна влада та депутат регіонал Білик не написав в прокуратуру скаргу, що от мол «украли у міста», тут же прокурору Лопачуку квартиру+земельну ділянку, давай прокурор відробляй регіоналам, а далі по накатаній схемі відомі в усій Европі адвокати які проходять по багатьох справах з рейдерським захоплення приватного бізнесу, суді які без черги отримали від безголової міської ради земельні ділянки… Типічна рейдерська схемка… яка доречі не зпрацювала… як завжди клан зекономив на юристах тому далі буде вирішувати справу Вищий господарський суд України на який впливу клан П-М на щастя немає! Я думаю, що Ви це прекрасно знаєте, і свідомо зігнули голову для того, щоб вам оділи цю петлю на шию! Щодо вашого депутатства, скажу що депутат має в першу чергу займатись дорогами, каналізацією, а не рейдерством та господарськими питаннями бізнесменами. Ваш виступ на сесії ЧМР оминув свідомо розриті дороги, які по усьому місту, занедбані комунальні господарства вашого округу, жахливий стан каналізації (осанній дощь це показав0 про це ви мовчали!!! Вам це не цікаво — адже вас цікавлять сотки землі коло Калинівського ринку!!!
Олег Хавич
Не люблю вид спорту під назвою «бої в багнюці», але вимушений взяти участь, бо було згадане моє прізвище.

Отже, що мене насторожує в дискусії. Ніхто не зачепив суть проблеми. Відновимо хід подій:
1. Комунальне майно (в нашому випадку — земля) було ЗАКОННО продане комерційній структурі, яка за нього повністю розрахувалася — живими грішми, а не "інвестиційними зобов'язаннями" тощо. Щодо вартості — то я не ріелтор, і для мене ціна у 1,400 доларів за сотку достатньо висока — але тут нехай дискутують фахівці.
2. Після зміни політичної ситуації в країні та місті, через 7 років, протягом яких законність угоди купівлі-продажу ніким не оскаржувалась, її визнають нечинною з використанням зв'язки «прокуратура-суд». Принципово не коментую рішення суду )))
3. Землю у комерційної структури формально забирають, але грошей (без урахування курсу національної валюти чи інфляції, навіть просто заплачених у 2004-му) ніхто повертати не збирається! Більше того, ще й хочуть стягнути додаткові кошти — «за незаконне користування землею». Ну дійсно, закон не має зворотної сили не для всіх (((

Для тих, хто перебуває в рамках дихотомії «влада-опозиція», переведу на побутовий рівень: за цією схемою можна визнати недійсною угоду про приватизацію Вашої квартири, укладену, наприклад, у 1992 році. Після чого викинути Вас на вулицю і вимагати сплатити гроші за «незаконне користування комунальним майном» протягом 20 років. Наскільки мені відомо, зараз наближені до влади «бізнесмени» цілком серйозно обговорюють таку схему захоплення кількох будинків в історичному центрі Чернівців. Планують почати з тих, де невелика кількість квартир.

Ви справді думаєте, що як у відомому непристойному анекдоті, «до Вас не дійде»?
Святослав Вишинський
Пункт 3 є принциповим — по ньому можна погодитись з позицією фракції «Фронту змін» — адже якщо реальні прибутки з цієї території настільки високі, що легко перекривають суму, за якою вона була придбана, то незрозумілим є небажання повернути гроші. Або, в разі вагомих порушень закону при купівлі-продажі — окремо вирішити це питання через кримінальне провадження і далі в суді. Але, погодься, це не означає, що незаконно приватизовані землі повинні зніматись з рахунку міської громади.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте